Kan man få e-mail på sit domæne?

Skrevet af Henrik - May 08, 2018

Kan man få e-mail på sit domæne?

Der er gode fordele ved at få en e-mail på sit domæne, og der er mange forskellige muligheder for det. Det kræver dog, at man vælger den rette udbyder af domæne, da domæneserveren skal kunne kobles op med en e-mail. Der findes mange udbydere af webhosting, og hvis man gerne vil have en e-mail med sit domæne, så er dette en ting, man skal kigge efter, når man leder efter en udbyder. Men hvad er egentligt det smarte ved en e-mail på sit domæne?

En e-mail med domæne styrker hjemmesidens eksponering

Når man har købt og oprettet sit eget domæne, og det er tilgængeligt og åbent for alle på internettet, så vil man også gerne have, at folk ved hvad det er. Der er mange forskellige muligheder for at få sit domæne ud til folk og ind på deres skærm. En af de gode muligheder er at få en e-mail forbundet til sit domæne.

Hedder ens hjemmeside og domæne for eksempel hurtigvask.dk, så er det smart at have en e-mail med navnet info@hurtigvask.dk, hvis ens hjemmeside har dette domæne. På den måde vil dit domæne blive præsenteret for alle på nettet, der skal have kontakt med dig via din e-mail. Dette kan være smart at gøre, da det ikke altid er lige nemt at få sin nye hjemmeside ud til folk.

Hvordan får man e-mail på sit domæne?

Hvis man gerne vil have en e-mail på sit domæne, kræver det først og fremmest, at man finder den rigtige domæneudbyder. Når man køber et domæne, køber man en adresse på internettet. For at få en e-mail på sit domæne, kræver det derfor, at man tilkøber en mailserver (nogle udbydere, kalder denne for et webhotel). Det er ikke alle udbydere, der tilbyder det, og derfor skal man være opmærksom på at vælge den rette udbyder.

Bliv fri for spam med en unik mailadresse

Det smarte ved en mail adresse er, at den er helt unik, og du har mulighed for at styre, hvordan mailserveren skal sættes op. Med unik mail adresse kan du for eksempel blive helt fri for reklamer og spam.

Hvor mange e-mailkonti kan man få?

Med en unik mailserver, der er tilknyttet dit domæne, kan du oprette et ubegrænset antal af mailkonti. Det vil sige, at du kan oprette lige så mange mailkonti på mailserveren, som du vil. Dette er smart, så du for eksempel kan give en mailkonto til dine venner eller familie. Det kan også være, at du har en række medarbejdere, der hver i sær skal have deres egen mailkonti, der er tilknyttet dit domæne. På denne måde bliver eksponeringen også endnu højere, så mange flere ser navnet på dit domæne.

Hvordan får jeg adgang til min unikke e-mail?

Når du skal have adgang til de e-mails, du modtager på dit domæne, skal du bruge et mailprogram. Disse er dog let tilgængelige på nettet, og de fleste unikke mailservere fungerer udmærket sammen med Microsoft Outlook. Nogle domæneudbydere tilbyder dog også deres egne mailprogrammer, hvilket også kan være en smart løsning. Nogle af disse mailprogrammer er nemlig oprettet på den måde, at de kan kobles til mobilen, så du også kan få adgang til din unikke mailkonto andre steder end fra computeren.

Hvor hurtigt kan man få en e-mail på sit domæne?

Du kan få en e-mail på dit domæne med det samme. Du vælger bare en domæneudbyder, der tilbyder tilknytning til en mailkonto, og så kan du købe mailserveren. De fleste mailkonti er aktive med det samme efter købet.

Hvad koster en e-mail på sit domæne?

Dette er selvfølgelig forskelligt fra udbyder til udbyder. Hos de fleste udbydere er det dog meget normalt, at prisen ligger mellem 10-30kr om måneden. Prisen kan dog godt komme højere op til omkring 100kr om måneden. Her vil prisen som regel ligge, hvis man gerne vil kunne knytte e-mails til flere forskellige domæner, og samtidig have ekstra meget lagerplads på mailserveren. Dette valg er for eksempel smart, hvis man har en større virksomhed.

Der er rig mulighed for at få en e-mail på sit domæne. Man skal blot huske at finde den rigtige udbyder, der tilbyder mailservere. Derudover skal man huske at overveje, om man skal bruge e-mails til flere forskellige domæner eller blot til et enkelt, samt hvor meget lagerplads, man har brug for.