Hvad er et webhotel?

Skrevet af Henrik - April 01, 2018

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er det sted, hvor din hjemmeside skal ”bo”. Du køber altså et domæne navn, som er den præcise adresse på din hjemmeside, men herefter skal du have et webhotel til at servicere denne adresse.

Webhotellet tilbyder så noget data og nogle tekniske løsninger, som gør du kan få din hjemmeside på nettet. Du kan købe webhoteller i alle prisklasser, og generelt bliver det dyrere jo mere data og jo flere specielle løsninger, du skal bruge.

Vi har set nærmere på markedet for webhoteller, og giver nogle gåde råd til valg af det rigtige for netop dig og din virksomhed.

Sikkerhed med en stor udbyder

Der findes mange udbydere af webhoteller. Nogle er rigtigt store virksomheder, mens andre er helt små personligt drevet virksomheder, som tilbyder denne løsning.

Man får en hvis sikkerhed ved at vælge de store udbydere, da de har været på markedet i mange år og deres systemer er gennemtestede af adskillige brugere.

Samtidig har de ofte mere stabile systemer med backup og teknisk assistance, hvis du har brug for dette. Derfor vælger langt de fleste også de store udbydere, da det umiddelbart er en mere sikker løsning.

Der er dog nogle mindre udbydere, som gør det rigtigt godt. Hvis man overvejer en af dem, så tag en grundig snak med dem om dine behov og krav, og find ud af om de kan klare opgaven.

Mange prisklasser

Webhoteller kommer i alle prisklasser. Skal du bare have en enkelt hjemmeside på nettet, hvor du ikke forventer en voldsom trafik, så er prisen ret lav.

Skal dit webhotel derimod kunne klare enorme mængder data, så er prisen en helt anden. Det kan også være, at du skal have en løsning med mange forskellige domæner tilknyttet, så kan dette også koste ekstra.

En af de vigtigste ting med webhoteller er den såkaldte oppetid. Det er den tid, hvor din hjemmeside er tilgængelig på nettet. Det er meget vigtigt, at folk ikke går forgæves til din side, for så vælger de at købe ved en konkurrent i stedet.

Samtidig kan det skade dine placeringer i Google, da Google vil give deres brugere de bedste oplevelser. Google registrere denne oppetid, og er den for lav, så vil de ikke vise din side øverst i søgeresultaterne.

Strømsvigt, problemer med servere eller utilstrækkelig beskyttelse mod hackerangreb er blandt de største syndere ved en dårlig oppetid. De dyrere webhoteller har ofte bedre oppetid via gode backup løsninger og mere stabile systemer.

Vælg et webhotel i Danmark

Det kan klart anbefales at købe et webhotel i Danmark. Vi har et af de mest stabile lande i verden, når man tænker på infrastruktur og el nettet.

Det er også derfor, at både Apple og Google har lagt nogle kæmpe datacentre i vores lille land. Denne stabilitet er godt for din webhosting, da din webhosting dermed er online mere af tiden.

Samtidig er der kortere fra webhotellets servere og til brugerne i Danmark, hvorfor hastigheden ofte er langt bedre, når du vælger dansk webhosting til danske brugere.

Så medmindre du skal bruge hosting til et stort internationalt firma, så kig efter et godt webhotel i Danmark, og dem er der ligeledes mange af.

Skulle du få problemer med din hosting, så er du også bedre stillet med hensyn til support, når du har valgt en dansk udbyder.

Sammenlign priserne først

Der er kommet rigtig mange gode og store udbydere af webhoteller, så det kan være helt svært at overskue alle mulighederne.

Heldigvis er der flere store hjemmesider, som har specialiseret sig i at sammenligne de forskellige produkter på både pris og kvalitet.

Du kan med fordel besøge en af disse hjemmesider, inden du vælger webhotel til din hjemmeside. På denne måde får du et overblik over dine muligheder, og så kan du ligeledes læse anmeldelser af de forskellige udbydere.

Der kan være mange penge at spare, hvis du ikke bare vælger det første og bedste webhotel. Det er slet ikke sikkert du har brug for en dyr løsning, og samtidig kan en dårlig og billig løsning risikere ikke at være tilstrækkelig for netop dig.

Læs derfor om hvad de forskellige udbydere kan tilbyde og kontakt dem eventuelt for yderligere information.