Hvad er Wordpress?

Skrevet af Henrik - April 04, 2018

Hvad er Wordpress?

Wordpress er et såkaldt CMS program, som bruges til at udvikle og drive din hjemmeside. CMS står for ”Content Management System”.

Computere forstår jo kun programmeringssprog, men det er der ikke mange almindelige mennesker, som kan finde ud af. Derfor er der udviklet programmer som Wordpress, som hjælper almindelige mennesker med at lave hjemmesider helt uden kendskab til programmering.

Det største CMS system i verden

Wordpress er det mest brugte CMS i verden, hvilket i den grad vidner om programmets store kvaliteter. Og Wordpress bliver stadig mere populært, så næsten alle vælger nu denne løsning.

Det bliver hele tiden opdateret, så det kan leve op til alle de nye krav for vi har til vores hjemmesider. På denne måde bliver programmet hele tiden bedre, hvilket er med til at gøre Wordpress til en nem og sikker løsning.

100 % gratis

Wordpress er fuldstændigt gratis at bruge, da det er såkaldt freeware. Det er baseret på en masse frivillige udviklere, som hele tiden sidder og programmerer og forbedrer programmet.

På denne måde er det fuldstændigt uafhængigt at økonomiske interesser, og det eneste formål er at sikre brugerne det bedste program til at styre deres hjemmesider.

De mange frivillige udviklere laver også alverdens tilføjelser, som du kan vælge at installere til dit Wordpress. Faktisk kan alle mennesker lave tilføjelser, som brugerne så kan downloade og anvende sammen med programmet.

Nogle funktioner koster dog penge

Der findes dog også professionelle firmaer, som lever at sælge ekstra gode funktioner til Wordpress. Det er ofte de såkaldte temaer, som firmaerne sælger.

Et tema er ligesom en designplatform, hvor du vælger alt fra skrifttyper, baggrund, menuer og meget mere. Der findes masser af gode gratis temaer til Wordpress, som du kan downloade gratis og tilføje programmet.

De professionelle løsninger kommer dog ofte med forbedrede funktioner og mere support, så det kan af og til være en god løsning. Vælger man et af de mest populære gratis temaer, så er det dog også nemt at finde support og guides på nettet.

For de flestes vedkommende er det derfor tilstrækkeligt med et gratis tema, og kan man ikke få det som ønsket, kan man altid opgradere til et betalingstema.

Utroligt nemt at bruge

Den store popularitet ved Wordpress skyldes især den eminente brugervenlighed. Programmet er virkeligt intuitivt, og med få klik ændrer du de forskellige tilpasninger.

Du kan lære de mest basale funktioner på en eftermiddag, men der er selvfølgelig også mere komplekse ting ved programmet. Alt i alt er du dog hurtigt i gang, selvom du ikke har den store tekniske snilde.

Og denne udvikling fortsætter hele tiden, så det bliver nemmere og nemmere. Samtidig kan du se et par guides på YouTube, så får du hurtigt styr på alle funktionerne.

Godt til søgemaskineoptimering

En anden ting som har gjort Wordpress så populært, er at det er nemt at tilpasse søgemaskinerne. Dette er helt afgørende for en succesfuld hjemmeside, da du ellers ikke får nogle besøgende.

Og lige meget om du driver en forretning eller en blog, så er det sjovest med nogle besøgende. Med Wordpress kan du nemt bestemme, hvilke sider som skal være synlige for søgemaskinerne og hvordan det gøres bedst.

Igen findes der mange gratis tilføjelsesprogrammer, som kan hjælpe med at optimere dette endnu mere. Det mest brugte program til at forbedre din søgemaskineoptimering i Wordpress hedder Yoast Seo.

Er du i tvivl om hvilke af de såkaldte plugin tilføjelser du skal vælge, så kig på hvor mange gange de er downloadet og hvor gode anmelder de får. På denne måde får du en rigtig god ide, om hvor gode og udbredte de enkelte tilføjelser er.

Webhoteller tilbyder nem installation

Den store popularitet ved Wordpress har gjort, at langt de fleste webhosting firmaer tilbyder nem installation af programmet.

Når du går ind på dit webhotel, så er der ofte en såkaldt ”et klik installation” til Wordpress, og så har du programmet tilføjet dit domæne og webhotel.

Herefter kan du gå i gang med at designe din helt egen hjemmeside med Wordpress. Det har aldrig været nemmere at lave hjemmesider end i dag, så det er bare med at kaste sig ud i det.