Ulempen ved stillesiddende arbejde på kontoret

Skrevet af Henrik - July 05, 2019

Ulempen ved stillesiddende arbejde på kontoret

Vi er alle sammen klar over det og alligevel befinder de fleste af os midt i det hver dag. Det stillesiddende kontorjob, hvor motion og generel sundhed ryger i baggrunden til fordel for mange timer foran computeren, onsdagskage, fredags øl og træthed når dagen er ovre. Den danske generelle sundhed er under pres og det gælder i høj grad for de kontoransatte, som hver dag sidder foran computeren og glemmer at komme ud og få rørt sig under vejs.

Din pegefinger får mest motion når du designer hjemmesider

Efterhånden som teknikken udvikler sig og verden forandrer sig i en mere digitaliseret retning, er jobbene foran computeren blevet flere og flere. Mange arbejder nu foran en computer hele dagen og den motion, som de får i løbet af en arbejdsdag, består på det nærmeste af pegefingerens bevægelser med musen.

Heldigvis er det aldrig for sent at gøre noget ved den mængde motion, som du dagligt får. Der findes et væld af gode løsninger både udenfor og på kontoret, som kan være med til at gøre din og dine kollegaers hverdag meget sundere. At designe hjemmesider eller at lave andet arbejde foran en computer skal ikke være en undskyldning for en usund hverdag.

Gode muligheder for motion på kontoret

På nogle arbejdspladser indfører man daglig motion i form af et kvarters gymnastik om dagen. Det at blive rørt midt på dagen kan være gavnligt for den arbejdsindsats, som du og kollegaerne lægger for dagen efter frokostpausen. En anden super god mulighed for motion på arbejdspladsen kan være ved at investere i gåbånd til kontor. Med et godt gåbånd på kontoret kan i skiftevis gå nogle kilometer, samtidig med at i er på arbejde.

Motion til og fra job

I høj udstrækning kan man argumentere for, at cyklen til og fra job kan være nok motion i en presset hverdag. Bor man i nærheden af arbejdspladsen, så har man altså ikke den store mængde undskyldninger for ikke at sætte sig op på jernhesten og få den gode motion på turene mellem arbejdet og hjemmet.

Ilt til hjernen og et større overskud

Motion kan virke ubelejligt i en travl hverdag, men faktisk har studier vist, at får man jævnligt motion, vil man opleve et større overskud på jobbet. Hjernen vil helt simpelt kunne kapere mere, end hos dem som ikke bevæger sig dagligt. Samtidig vil humør og generel sundhed stige i takt med en ny og sundere livsstil både på og udenfor jobbet.