5 ting du skal tænke over før du køber webhosting

Skrevet af Henrik - May 08, 2018

5 ting du skal tænke over før du køber webhosting

Har du brug for webhosting til dig selv eller dit firma, så er der en del ting, som du skal overveje først. Dette har vi kigget nærmere på her i artiklen.

Det er nemlig bedst at få startet rigtigt, så du ikke ender op med en forkert løsning, som ikke passer til dine behov. Med disse 5 råd er du godt på vej til en god webhosting.

Find et godt domæne

Det første du skal gøre er at finde et godt domænenavn. Domænet er utroligt vigtigt, da det bliver en del af dit brand. Du skal derfor få et domænenavn, som udstråler professionalisme og kvalitet.

Vælger du et dårligt domænenavn, så kædes dette sammen med dit firma. Der er ingen, som har lyst til at handle med et firma, som ikke har styr på tingene. Det duer derfor ikke, at du vælger et domæne, som ingen kan stave til og som lyder dumt.

Undgå æ, ø og å i dit domæne, da man normalt ikke bruger det. Vælg eventuelt dit firmanavn, hvis det er ledigt. Det kan ofte være en god ide at bruge nogle penge på at købe et ordentligt navn, i sær hvis du har en større virksomhed.

De gode domæner er tit optaget, men man kan altid forsøge at købe dem. Ofte er de købt af domænehajer, som vil sælge dem videre mod en mindre fortjeneste.

Dansk eller udenlandsk webhosting?

Når du har et godt domæne, så skal du have en god webhosting udbyder. Du skal nemlig have et sted at placere din hjemmeside, hvilket man også kalder et webhotel eller webhosting.

Langt de fleste er bedst tjent med en dansk udbyder, da man hermed får en stabil og hurtig hosting. Er dit firma rettet mod det danske marked, så er det bedst med servere i Danmark. Hastigheden er nemlig bedre på denne måde.

Samtidig er Danmark et stabilt land, og vores el net er et af de bedste i verden. Dermed undgår du for meget tid, hvor din webhosting ikke er tilgængelig. Dette er utroligt vigtigt, da du mister kunder, når de ikke kan finde dig på nettet

Der er derfor alt mulig god grund til at vælge dansk webhosting. Priserne på hosting i Danmark er faktisk også lavere end de fleste andre steder, da konkurrencen er meget hård mellem udbyderne.

Hvilket CMS ønsker du?

Inden du vælger din danske hosting udbyder, så skal du have besluttet dig for et CMS. CMS står for ”Content Management System” og er et program, som du bruger til at lave din hjemmeside.

Med et sådan program undgår du kendskab til programmering, da det er lavet, så alle kan finde ud af det. Det er forskelligt hvilke programmer, som man kan vælge ved udbyderne.

Dog kan du nærmest få Wordpress alle steder, da det er det klart mest bruge CMS. Samtidig er det fuldstændig gratis at bruge. Den store popularitet har gjort, at mange webhosting firmaer har lagt Wordpress ind som standard.

Hvor meget data skal du bruge?

Webhosting fås i alle mulige prisklasser. Det kommer bl.a. an på hvor meget data du skal bruge, da store mængder data koster penge.

De enkelte webhoteller har derfor en grænse for, hvor meget data du må bruge på din hjemmeside. Derfor skal du gøre dig nogle tanker om den forventede mængde data, og så vælge et passende webhotel.

Det gør dog ikke så meget, hvis du kommer til at vælge et for lille webhotel. Du kan altid få lov til at opgradere hen af vejen.

Har du brug for support?

Regner du med at få brug for support, så kan du vælge en af de udbydere, som tilbyder god hjælp. Du kan både læse om de forskellige produkter, for at finde ud af hvor meget hjælp man kan forvente.

Du kan dog også kigge på brugernes anmeldelser af support funktionen, da det ofte er mere retvisende. Endelig kan du ringe og tale med de forskellige udbydere, så kan du selv vurdere, hvor god hjælp du får hvert sted.

Jo mere kompleks løsning du har brug for, jo større chance er der for, at du har brug for noget support fra din udbyder.