Webhosting i Danmark eller udlandet?

Skrevet af Henrik - May 08, 2018

Webhosting i Danmark eller udlandet?

Når du skal vælge webhosting, så er der mange ting du skal tænke på. For det første skal du beslutte, om du vil bruge en danske eller udenlandsk udbyder af webhoteller.

Hvad du skal vælge kommer an på en lang række faktorer, som vi kommer ind på her i artiklen. Ligesom vi giver gode råd til valg af den billigste og bedste hosting.

Hastighed og stabilitet

De vigtigste parametre ved webhosting er hastighed og stabilitet. Med andre ord skal din hjemmeside eller webshop være hurtig og stabil.

I dag er konkurrencen på nettet så hård, at folk ikke gider vente flere sekunder på at en hjemmeside loader. Skal de vente for længe, så klikker de sig ind på en af konkurrenternes sider.

På denne måde mister du kunden, og kunden kommer sikkert aldrig tilbage til din langsomme og ustabile side. Samtidig måler Google på denne kundes adfærd på din side, og herefter konkludere Google at kunder ikke var tilfreds med dig.

Google vil have tilfredse kunder, så de sender din side længere tilbage i søgeresultaterne, mens de sender konkurrenten op i søgeresultaterne. Du bliver derfor straffet kontant, hvis din side ikke er hurtig og stabil.

Danmark er ofte bedst

Er din hjemmeside på dansk, så er den selvfølgelig primært rettet mod det danske marked. Her skal du vælge et webhotel i Danmark, da der så er kortere fra kunderne og til udbyderens servere.

Hastigheden er derfor hurtigere, når du vælger en udbyder fra Danmark. Derudover er Danmark et af verdens absolut mest stabile lande på alle parametre inklusiv vores el net.

Det er ikke tilfældigt, at både Apple og Google har placeret deres store datacentre i Danmark. Risikoen for nedbrud på el nettet, krig eller andet er minimal her i landet.

Danmark er derfor helt ideel til stabil webhosting, og når du samtidig skal ramme det danske marked, så er hastigheden også bedst her.

Samme sted som brugerne

Har du et stort internationalt firma, så kan det dog være godt med webhosting i udlandet. Har du rigtigt mange kunder i f.eks. USA, så kan du med fordel vælge webhosting her.

Du kan også vælge at køre en del af din webhosting i Danmark, så det danske marked får glæde af de danske servere. Samtidig med du har en supplerende webhosting i USA.

Så kan den amerikanske hosting udbyder stå for de engelske sider, og den danske udbyder kan stå for de danske sider.

Du skal dog altid overveje, om det er et godt land at vælge hosting. Nogle lande er bare mere stabile end andre, og du er pludselig på den, hvis du ikke har adgang til din udbyders servere.

Vælg derfor stabile og velfungere lande til din hosting. Det er dog også her, hvor borgerne har den største købekraft, så det giver også god mening at placere din hosting her.

Mange udbydere af webhosting

Internettet er blevet kæmpe stort, og det har skærpet konkurrencen om webhosting. Der er et utal af udbydere, så det kan være svært at overskue mulighederne.

Der findes dog nogle hjemmesider, hvor alle disse udbydere er beskrevet og sammenlignet på en let overskuelig måde. Her får du hurtigt et overblik over både priser og de produkter, som de hver i sær tilbyder.

På denne måde kan du finde det billigste produkt, som samtidig opfylder dine krav til hosting. Du kan også læse om brugernes tilfredshed med de enkelte firmaer, så du har større chance for at vælge et godt selskab.

Supporten kan være vigtig

Der er en del tekniske ting ved webhosting, hvorfor det kan være vigtigt med en god support. Dette er igen en af grundene til at vælge en dansk udbyder, da det er nemmere og billigere at tale med supporten på dansk.

Skulle du få større problemer med din hosting, så kan du også bedre få hjælp af en professionel it mand, når du har en dansk udbyder. Danske specialister på dette område, kender nemlig de store danske udbydere og deres produkter, og de kan derfor bedre hjælpe dig.

Alt i alt er langt de fleste bedst tjent med dansk webhosting, så der er ingen grund til at kigge mod udlandet. Priserne på webhosting er ligeledes lave i Danmark, da vi har mange udbydere her i landet.