Webhosting guide for begyndere

Skrevet af Henrik - November 06, 2017

Webhosting guide for begyndere

Hvorfor har jeg brug for webhosting service?


For at gøre din hjemmeside tilgængelig til andre, skal du have et sted hvor du kan hoste din hjemmeside. Dette leveres af de forskellige hosting udbydere, du kan se vores prissammenligning ved vælge webhotel eller webhosting i menuen. Webhosting som service er en online harddisk, hvorpå din hjemmeside kan ligge, således andre kan tilgå hjemmesiden, servicen sørger også for at når folk klikker sig ind på dit domæne, så vil netop din hjemmeside blive vist, alle services sørger også for firewalls, teknisk assistance, e-mail tjenester, FTP-adgang, domæneregistrering og andre website specifikke værktøjer.

Hvad er et domænenavn, og hvordan får jeg et?

Domænenavnet er det unikke navn på dit websted, med hvilket dine besøgende vil finde din side, f.eks. google.dk og facebook.com er domænenavne. Hos mange webhosting services får du et gratis domænenavn med din webhosting konto. Dette kunne f.eks. være hos WebDomain.

Hvordan begynder jeg at lave min hjemmeside?

De fleste webhosting tjenester er specielt designet til at give dig en altomfattende web-løsning. Ud over web hosting-tjenester får du de nemmeste værktøjer, der hjælper dig med at starte din egen hjemmeside - det være sig en personlig eller en familie side med billeder, en præsentation af din virksomhed eller endda en online butik. Når du tilmelder dig en hosting-konto, får du fuld adgang til et af de værktøjer, der er beskrevet ovenfor, og du kan begynde at opbygge dine websider inden for få minutter!

Hvordan vælger jeg den rette webhost?

Ved at kigge på vores prissammenligning, kan du få et hurtigt overblik over de webhosting løsninger vi anbefaler, hvilket er et godt udgangspunkt, men du er også nødt til at finde ud af præcist hvad du ønsker at dit webhotel skal kunne klare.


  1. Pris: Mange søger en gratis web hosting udbydere, til deres første hjemmeside. Det er forståeligt - du ved ikke, hvordan man sammenligner hosting-tjenester, og du tjekker deres priser. Når du starter et websted, vil du se, at der er flere andre ting, der også tæller, bortset fra prisen. For eksempel vil der ikke være meget teknisk assistance hos en gratis udbyder og de kan ofte være langsomme. På vores prissammenligningsside har vi kigget meget på pris i forhold til den service man modtager og her i Danmark er vi heldige at have mange rigtigt gode selskaber med rigtig skarpe priser.


  2. Teknisk assistance: Teknisk assistance er nødvendig fra din webhost, i det mindste fra tid til anden. Når du begynder at arbejde på din hjemmeside, opstår der spørgsmål, som du måske har behov for lidt hjælp til og her er det vigtigt at din webhost er til at få fat i.


  3. Hosting funktioner: Web plads, båndbredde, CPU, PHP grænser mv. Funktionerne ved webhosting planer vokser konstant. I 2003 var den maksimale diskplads kvote per delt hostingplan 5 MB. I 2018 tilbyder få udbydere mindre end ubegrænset af alt. Sørg dog for at kontrollere brugsbetingelserne for yderligere oplysninger om, hvad der kan være begrænset.

    Funktionerne er ofte bestemt af markedsføring og kan være vanskelige at gennemskue så Lad ikke dig falde for ubegrænset og de uendelig muligheder husk at læse alt det med småt før du køber.


Denne korte vejledning er laver efter mange års erfaring med at opbygge og styre hjemmeside for os selv og klienter, og dermed håber vi at kunne hjælpe dig med at undgå nogle faldgruber du kan støde på, når du beskæftiger dig med hjemmesider. Skulle du være i tvivl om, hvad du skal vælge er du meget velkommen til at kontakte os.