Billigt webhotel

Find et billigt webhotel - Hos findwebehosting.dk har vi lavet en sammenligning af de forskellige udbydere, og hjælper dig med at vælge den rigtige udbyder

1. plads
Unoeuro
10 gb
Serverplads
112,-
Startgebyr
18,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
Ugenlig backup
Ubegrænset antal domæner
2. plads
One
25 gb
Serverplads
0,-
Startgebyr
19,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
3. plads
cHosting
5 gb
Serverplads
0,-
Startgebyr
22,-
Pris/md.
Daglig backup
OneClick-install
Webdomain
3 gb
Serverplads
99,-
Startgebyr
9,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
Ugenlig backup
Cliche
5 gb
Serverplads
139,-
Startgebyr
24,-
Pris/md.
Ugenlig backup
OneClick-install
Ubegrænset trafik
Telefon support
TeamInternet
5 gb
Serverplads
9,-
Startgebyr
0,-
Pris/md.
Ugenlig backup
OneClick-install
Ubegrænset trafik

Sådan finder du et godt, men billigt webhotel

Hvis du er selvstændig og har undersøgt mulighederne for at opstarte en hjemmeside eller en webshop, så har du sikkert stødt på ordet ”webhotel” før. Men hvad dækker dette ord egentlig over, og hvorfor er det vigtigt, at du har dit eget webhotel?

Læs med herunder og bliv klogere på hvad et webhotel er, hvordan det påvirker dig og din ambition om at opstarte en hjemmeside eller webshop, og hvordan du finder et godt, men billigt webhotel.

Hvad er et webhotel?

Når du laver en hjemmeside, så får du en masse filer, som er vigtige for, at din side fungerer. Disse filer skal oplagres et sted, sådan at de besøgende på din side har adgang til dem, når de klikker rundt på din hjemmeside. Og det er netop denne funktion, som et webhotel varetager. Et webhotel er nemlig et sted, hvor du oplagrer alle filerne til din hjemmeside.

Et webhotel er forbundet med internettet, og alle andre internetbrugere får dermed adgang til de filer, som du gemmer i webhotel. Det er altså på denne måde, at de besøgende på din hjemmeside får adgang til de filer, som din side består af.

Et webhotel er dermed et ”hotel” på den måde, at du lejer plads hos dem til at have dine filer liggende. Webhotellets server giver så dem, som beder om filerne (altså dem som besøger din hjemmeside) adgang til dem. Et webhotel er dermed nødvendigt at have, hvis man vil have en velfungerende hjemmeside eller webshop, da det er igennem denne, at dine besøgere kan opleve din side.

Hvor mange forskellige webhoteller findes der?

Der findes en række forskellige webhoteller i Danmark, som er vidt forskellige fra hinanden, når det kommer til både pris og kvalitet. Nogle af de danske muligheder er bl.a. UNOEURO, nordicway, one.com og cHosting.

Hvis man leder efter et billigt webhotel, så er det umiddelbart one.com og cHosting, som er de billigste. Der er dog andre faktorer ved de billige webhoteller, som gør, at det i sidste ende måske bedre kan betale sig at vælge nogle af de andre udbydere. Dette kommer helt an på, hvilket behov den enkelte kunde har.

Hvor meget koster et webhotel?

Når du køber et webhotel, så er der en del ting omkring prisen, som det er vigtigt at være opmærksom på. Hos mange webhoteller er prisen, som du ser, ofte det som man skal betale pr. måned de første seks måneder eller det første år. De fleste webhoteller har nemlig en nedsat pris for denne første tid, hvorefter prisen ofte stiger efter denne periode. Det kan dermed ligne, at du har fundet et billigt webhotel, men som faktisk ender med at blive temmelig dyr.

Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom og får tjekket, hvorvidt prisen stiger efter det første stykke tid. På denne måde kan man vurdere, hvorvidt man kan leve med denne prisstigning, eller om man hellere vil finde et andet, billigt webhotel. Det kan være en god ide at kontakte udbydere, sådan at man kan spørge ind til prisen.

Udover prisen pr. måned så har nogle webhoteller også et oprettelsesgebyr, som man skal betale første gang, at man opretter sig hos dem. Dette gebyr er et engangsbeløb, og det ligger som regel på 100-300 kr. Hvis det er meget dyrere end dette, så kan det sikkert godt betale sig at finde en anden udbyder.

Det er dog også ofte muligt at finde en række forskellige rabatkoder på nettet, som giver en muligheden for at spare lidt penge hos de forskellige webhoteller.

Hvilket billigt webhotel skal man vælge?

Når man skal vælge et billigt webhotel, så er det enormt vigtigt, at man grundigt har overvejet, hvilke behov man har. Det kan være, at man bare gerne vil have et billigt webhotel. Det kan også være, at man har brug for masser af plads og fri trafik.

Nogle af de ting, som man skal overveje, er dermed pris, plads og trafik. Endnu en ting, som man bør kigge efter ved ens potentielle webhotel, er, hvor tit de tager backup af ens filer. Man skal som minimum vælge et sted, som tager backup mindst én gang om dagen. Mindre skal man ikke nøjes med, da det er for risikabelt.

Det kan være rigtig svært at overskue alle de forskellige webhoteller, og hvad de hver især tilbyder, og det kan derfor være rigtig hjælpsomt, hvis man søger på sider, der sammenligner de forskellige webhoteller med hinanden. På denne måde kan man finde lige netop det webhotel, som passer allerbedst til lige nøjagtigt ens egne behov; på denne måde kan man nemt finde et godt og billigt webhotel.

Det er ligeledes også altid en god ide at tjekke anmeldelserne af de forskellige webhoteller på Trustpilot. På denne måde kan man få et indblik i andre mennesker oplevelser med webhotellet, og om hvorvidt det har været positivt eller negativt.

Hvad betyder ”trafik” og ”plads”?

Nogle af de termer, som det er godt at sætte sig ind i, inden man vælger et webhotel, det er ”trafik” og ”plads”, da dette er nogle af de elementer, så kan spille ind på, hvilket webhotel du bør vælge.

Trafik referer til det antal af besøgende, som din hjemmeside har. Når en person vælger at besøge din hjemmeside, så skal dit webhotel hente dine filer (som er selve hjemmesiden) og vise den til den besøgende. Disse filer fylder typisk nogle kilobyte, hvilket vil sige, at webhotellet bruger data, når de skal vise dine besøgende din hjemmeside.

Jo flere kilobyte dine filer fylder, jo mere data skal webhotellet dermed bruge. Derfor har nogle webhoteller det, som kaldes en trafik-grænse, som er det antal gigabyte, du har til rådighed hos dem. De fleste webhoteller tilbyder dog i dag ubegrænset trafik, men det er stadig en vigtig ting at tjekke efter, inden du køber et webhotel.

Plads referer derimod, til den plads du har på webhotellet. Dette fungerer på samme måde, som at du har plads på din egen computer. Jo mere plads du har, jo mere kan du have liggende, og dette gør sig også gældende hos webhotellet. Det koster dig dog også flere penge, hvis du vil have mere plads.

I gennemsnit er 10gb nok til at lave en hjemmeside, men hvis man har mange billeder og videoer, så kan det godt blive nødvendigt at tilkøbe flere gigabytes hos webhotellet, hvilket kan være med til at gøre et billigt webhotel dyrt i det lange løb.

Hvad skal du ellers huske, når du køber et billigt webhotel?

Når du vælger at købe et billigt webhotel, så bør du samtidig sørge for at købe et domæne. Et domæne er et unikt sted på internettet, som bliver dit, når du køber det. Et domæne er dermed en internetadresse, som alle internetbrugere kan tilgå, hvis altså du tillader det. I Danmark slutter domænenavnet altid med .dk, så det er dermed den adresse, som man taster ind i søgefeltet, når man vil besøge en bestemt internetside.

Når du derfor køber et webhotel, så er det godt samtidig at have et domæne, sådan at du kan få dit domæne til at pege mod din plads på webhotellet. På denne måde kan dine besøgere skrive dit domænenavn.dk i søgefeltet og derefter blive dirigeret til dine filer, som så ligger på webhotellet.

Her finder du det rigtigt webhotel til dine behov:

Bedste Webhotel
Professionelt Webhotel
Webhotel Danmark