Webhotel

Content er kongen når det gælder om at skabe værdi for dine besøgende på dine hjemmesider, men webhotellet er døren som giver adgang til indholdet og derfor bør du vælge webhotel med omhu. Valget kan have afgørende betydning for dine muligheder for at personliggøre din hjemmeside og dine brugeres oplevelse.

1. plads
Unoeuro
10 gb
Serverplads
112,-
Startgebyr
18,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
Ugenlig backup
Ubegrænset antal domæner
2. plads
One
25 gb
Serverplads
0,-
Startgebyr
19,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
3. plads
cHosting
5 gb
Serverplads
0,-
Startgebyr
22,-
Pris/md.
Daglig backup
OneClick-install
Webdomain
3 gb
Serverplads
99,-
Startgebyr
9,-
Pris/md.
Ubegrænset trafik
OneClick-install
Ugenlig backup
Cliche
5 gb
Serverplads
139,-
Startgebyr
24,-
Pris/md.
Ugenlig backup
OneClick-install
Ubegrænset trafik
Telefon support
TeamInternet
5 gb
Serverplads
9,-
Startgebyr
0,-
Pris/md.
Ugenlig backup
OneClick-install
Ubegrænset trafik

Webhotel

Hvilke overvejelser skal du gøre dig når du skal købe webhotel Webhotel

Den første overvejelse du skal gøre dig når du skal bestemme dig for et webhotel løsning er om hvorvidt du ønsker en billig eller en professionel løsning. For der er betydelig forskel på det produkt du får alt afhængig af alt afhængig af hvad du vælger.

Til at afgøre dette kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Skal din hjemmeside kunne supportere en betragtelig mængde trafik
 • Har loadtider betydning for dine besøgende
 • Har rangering på Google betydning for hjemmesiden
 • Har din hjemmeside monetær betydning for dig
 • Får din hjemmeside et professionelt islæt
 • Bliver din hjemmeside brandet
 • Skal det være muligt at foretage ændringer på root niveau
 • Skal hjemmesiden være dynamisk eller et øjebliksbillede
 • Har du brug for øjeblikkelig support som kan rådgive dig ved nedbrud

Svarer du ja på et eller flere af ovenstående spørgsmål, så bør du overveje en billige webhoteller da du alternativt risikerer at du kommer til kort med en billigere løsning som ikke er gearet til dine behov. Svarer du derimod nej til samtlige spørgsmål så kan en billig hjemmeside muligvis være fyldestgørende for dig.

Forskellen på datahåndtering og hastighed på en billig og professionel løsning

Billig webhotel

En af de største og mest nævneværdige forskelle på billige og professionelle webhotel er i forhold til hastigheden. For nogle år siden blev der konkurreret på datamængden og størrelsen. Dette gør sig ikke for så vidt gældende i dag hvor mange også billige webhoteller tilbyder ubegrænset lagerkapacitet. Der hvor der er stor forskel på løsningen i forhold til datahåndteringen og som forlængelse af dette hastigheden.

De billige webhotel løsninger har typisk flere hundrede, nogle sågar tusinder, af hjemmesider på samme server. Det betyder at hastigheden for den individuelle webhotel lider betragteligt under dette, hvor problemet oftest er størst i spidsbelastningsperioder. Har du derimod en professionel løsning er du ikke omfattet af dette problem da der er færre tilknyttet samme server og derfor er der større bredbåndskapacitet til rådighed, ja du kan sågar vælge en dedikeret server hvor du er den eneste og dermed har al kapaciteten.

Det svarer i grove træk til at den billige webhotell er et offentligt parkeringshus i forbindelse med et kontorbyggeri. Dit kontor er dit webhotel. Bilerne er de besøgende. Når der kommer mange biler for at besøge dit kontor eller de andre i samme bebyggelse så skaber det flaske halse og den øgede trafik gør at det tager længere tid at nå frem. Har du en professionel løsning, så er der ikke så mange kontorer tilknyttet parkeringshuset og derfor vil antallet af biler være mindre. Derfor vil de besøgende hurtigere nå frem. Den hurtigste løsning er selvsagt at have sin egen server, hvilket svarer til du både ejer parkeringshuset og kontorbygningen. På den måde kommer de besøgende hurtigst muligt frem hvilket har mange positive bivirkninger både off-site og on-site.

Bedste webhotel i 2020

En hurtigere loadhastighed på dit webhotel har stor betydning for dine besøgende da ventetider over 5 sekunder kan irritere de besøgende og øge risikoen for bouncing. Dernæst signalerer det ikke professionalisme at hjemmesiden loader langsomt og giver hjemmesiden et kedeligt gør-det-selv islæt. Omvendt, loader hjemmesiden lynhurtigt, så giver det et professionelt islæt og giver dine besøgende en god oplevelse idet at de lynhurtigt kommer frem til det content de ønsker. Derudover øger det chancen for at de bladrer de forskellige sider igennem, da de ved loadtiden er minimal. Omvendt, hvis de besøgende oplever lange loadtider er der stor risiko for de ikke navigere rundt på din hjemmeside.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Det er ikke kun onsite at hastighed har stor betydning for hastigheden på dit webhotel. Google indekserer hjemmesider der ligger på dit bedste webhotel og dette er ressourcekrævende for Googles bots. Derfor ønsker Google at hjemmesiden er så hurtig som muligt således siden kan indekseres så hurtigt som muligt. Derfor belønner Google hjemmesider med hurtige loadtider se f.eks. https://datingmatcher.dk/dating-sider/. Denne belønning sker i form af bedre Google rangering, som alle der har en hjemmeside ønsker.

Hvad er et webhotel?

Stortset alle webhotel tilbyder simple installationer af CMS systemer såsom Joomla og WordPress. Der hvor du oplever den store forskel på professionelt og billigt webhotel, er i forhold til hvor mange ændringer du kan foretage på din hjemmeside. Har du teknisk snilde eller har du komplekse behov kan det som oftest være nødvendigt at foretage ændringer på root niveau. Det kan være mindre justeringer eller optimeringer, som gør at du får mere ud af din hjemmeside. Desværre tillader de færreste (stortset ingen) af de billige webhotel at du får adgang til root niveau.

Årsagen er naturlig og til at forstå. Det er, at på root niveau kan du lave ændringer for alle på dit webhotel og dine ændringer kommer således til at påvirke andres hjemmesider og derfor kan dette ikke lade sig gøre.

Vælger du derimod den professionelle løsning som den bedste webhotel med egen server så har du fuld frihed til at ændre alle de aspekter du vil. Det gør at du får den mest fleksible løsning og du kan implementere alle de ændringer du ønsker. Du skal dog være opmærksom på at fejl på root niveau kan føre til at alt indhold på serveren mistes, så vær påpasselig med root access og lav kun ændringer hvis du har kompetencen.

Vær påpasselig når du bruger billig webhotel til firma formål

Det kan for mange virke underordnet, men når du bruger en billig leverandør til dit webhotel med mange forskellige hjemmesider på samme service vil du ligeledes dele IP-adresse. Dette er som sådan ikke noget problem, men kan have nogle utilsigtede konsekvenser.

Har du en firmahjemmeside på dit webhotel og din IP-adresse bliver slået op, risikerer du at der bliver henvist til et andet firmanavn end dit eget. I disse tider hvor påpasselighed er anbefalet alle steder på nettet er dette ikke hensigtsmæssigt og kan medføre at eventuelle besøgende springer din hjemmesider.

En anden ligeså utilsigtet konsekvens, er, at du risikerer at bliver blacklistet af eksempelvis Google hvis andre med samme IP-adresse opfører sig i strid med gældende regler placeret på samme webhotel eller foretager e-mail spam. Dette til trods for du ikke har gjort noget forkert, men blot fordi du har hjemmesiden samme sted som den hjemmeside som overtræder reglerne.

Har du en professionel løsning er dette ikke et problem. Her har du mulighed for at få din egen IP-adresse, så hvis nogen slår dig op, vil de se du er afsenderen og vigtigst af alt andres overtrædelser af reglerne vil ikke have konsekvenser for dig.

Support og fleksibilitet varierer med prisen

Det gamle ordsprog siger at priser og kvalitet hænger sammen, hvilket har sin berettigelse også hvad angår webhotel. Når du vælger den billige løsning vil du opleve at der er support, men ikke garanteret at den er på dansk. Dette er i mange henseender ikke et problem og noget mange af os er vant til fra andre elektronik leverandører. Dog kan det være svært at fortælle om sine i forvejen tekniske problemstillinger på et fremmedsprog. Men husk at det er vigtigt med et stabilt webhotel med god hosting, hvor du kan have din hjemmeside.

Dernæst risikerer man ligeledes at blive henvist til en fremmedsproget live chat-support. Her bliver problemstillingen forstærket idet at man skal kunne formulere sig teknisk og skriftligt på et fremmedsprog. Kvaliteten af de fremmedsprogede operatører er også svingende. Så her kan sprogbarrieren have betydelige konsekvenser og kan føre en del utilsigtede konsekvenser med sig. Afslutningsvis er der responstiden på dit webhotel. Selvom du kan komme hurtigt i kontakt med operatørerne, er det ikke ensbetydende de kan udbedre din fejl øjeblikkeligt.

Sådan forholder det sig ikke med de professionelle løsninger. Her er der oftest et telefonnummer, hvor du kan komme i tale med en operatør nærmest øjeblikkeligt. Til forskel fra den billige løsning vil der her også være mulighed for at dine udfordringer bliver løst øjeblikkeligt. Så oplever du nede-tid bliver den minimeret og supporten i den professionelle afdeling sørger for at din side hurtigt kommer op igen.

Mulighed for at samle dine produkter hos én udbyder

Er du privatperson betyder det at betale regninger flere forskellige steder højst sandsynligt ikke det store for dig. Anderledes forholder det sig hvis det er erhverv. Her ønsker de fleste erhvervsdrivende at have så få leverandører som muligt af flere årsager. Den første er, at hver gang en faktura skal betales, så koster det penge. Bliver produkterne samlet et sted er der således kun et sted der skal betales. Derudover er det nemmere, hvis der skal foretages ændringer, at have flere webhoteller samlet et sted på samme hosting.

Her er der også forskel på den billige webhotel og den professionelle webhotel. Hvor den billige som oftest skal betales via et udenlandsk kreditkort kan den professionelle betales via faktura eller sågar Betalingsservice. Dernæst får du en række muligheder såfremt du vælger den professionelle løsning som kan være medvirkende til at minimere dine driftsomkostninger og forhøje din effektivitet.

Få Office 365 med den professionelle løsning

Eksempelvis tilbyder mange af de seriøse udbydere af webhotel at du kan tilkøbe et Office 365 abonnement på licens basis. Det betyder at du betaler for det antal brugere du har tilknyttet og siden produktet er virtuelt kan du downloade det direkte til den pågældendes medarbejders pc uden besvær. Dette letter arbejdsgangen for dig og samtidig øger det din effektivitet. Tilmed kan du forhøje eller sænke antallet af licenser uden besvær. Det betyder at virksomheden besværfrit kan vokse eller skrumpe. Et øget plus er at det kommer på samme faktura eller bliver trukket på samme Betalingsserviceaftale.

Det er ikke kun Office 365 pakken du kan få med. De seriøse udbydere af webhotel er ofte autoriseret til at sælge licenser til økonomisystemer såsom C5 eller Navision og sikkerhedsløsninger såsom SSL-certifikater og plads i skyen.

Skal du etablere en webshop kan seriøse udbydere af webhotel løsninger tilmed tilbyde dig en betalingsløsning med sammen med din webhotel. Så her får du samlet en professionel webhotel løsning, du får adgang til Office 365, et økonomistyringssystem, SSL certifikat og tilmed mulighed for at modtage betalingskort, alt sammen samlet i en færdig løsning. Det er nemt og bekvemt og en mulighed du får når du anvender en professionel løsning.

Således er der stor forskel på hvad du får når du køber webhotel. Du kan finde en billig løsning som kan være tilstrækkelig for dig såfremt du ikke har udvidelsesønsker eller har tænkt dig at anvende siden til kommercielle formål. Skal din hjemmeside derimod anvendes til kommercielle formål er det stærkt anbefaleligt at anvende en professionel løsning som giver dig de uanede muligheder og fleksibilitet.

Dedikeret server, VPS eller Cloud?

Den dedikerede server

En dedikeret server har den store fordel, at den, som navnet antyder, er dedikeret. Udelukkende til din hjemmeside. Dette var vi lidt inde på i forbindelse med den professionelle webhotel løsning og dermed egen server. Denne løsning giver din en større frihed og flere muligheder. De store og helt grundlæggende fordele ved denne løsninger er altså: Du undgår ubehagelige overraskelser i forbindelse med andre der kan rode med serveren, du er din egen herre over server, og dermed din side. Den ulempe der dog kan være for nogle, er prisen. Dette naturligvis afhængig af ens budget og behov. Men en dedikeret server er unægtelig dyrere end de fleste andre løsninger – men du får også dét mere.

VPS løsning

VPS står for Virtual Private Server. Man kan sige det er en simplificeret udgave af den dedikerede server. Dog forstået på den måde, at en VPS ikke er en privat server, men faktisk en opdeling af en dedikeret server – de forskellige dele er så det vi kalder Virtual Private Servers. Der er da også nogle ligheder. Såsom en høj frihed med serveren og muligheden for selv at styre denne. En stor ulighed er, at man med VPS har mere fleksibilitet vedrørende resurserne på serveren. Forstået sådan, at du kan skrue op og ned for størrelse og hastighed, som du ikke kan via mange andre løsninger.

Cloud løsning

Du kan også benytte dig af det man kalder en cloud-server løsning. Det er en af de nyere serverfunktioner. Serveren er på denne måde koblet til internettet og altså i ”skyen” – dette gør, at du ikke har nær så mange hastigheds- og pladsbegrænsninger. Denne struktur er en stor fordel for mange, for der er ikke mange begrænsninger i forhold til at kunne udvikle og forstørre indholdet på dit domæne, da der er ganske mange resurser at trække på via den cloudbaserede løsning. Ulempen kan igen være prisen – den er dog oftest billigere end en dedikeret serverløsning, men ofte noget dyrere end VPS. En god mellemblanding, kan man kalde det. Det er også en avanceret løsning, og ikke en løsning der altid kan anbefales til enhver – i hvert fald ikke uden en god mængde know-how og IT kundskaber.

Hvad er dine behov?

Når du skal vælge din webhotel løsning, så skal du gøre dig nogle overvejelser om behovet. Hvad skal din server eksempelvis kunne trække?

Har du en webshop eller lignende, hvor der skal ligge en masse content og data på og trække en god del trafik, så har du naturligvis nogle større krav og behov i forbindelse med dit webhotel. Der skal være godt med plads, den skal kunne loade din side hurtigt og eventuel have e-mails tilknyttet . Ønsker du en skræddersyet side med mange muligheder, så er muligheden for at ændre i roden af serveren og lignende sikkert også ønsket. Disse ting bør være noget du overvejer, hvis du regner med en større side, som vil komme til at kræve mere end for eksempel en mindre blog.

Skal du ”bare” have en lille personlig blog eller anden mindre side, så er kravene sikkert ikke så store. Her vil der sjældent være behov for meget plads på serveren. Det er heller ikke sikkert du behøver din egen mail med domænenavnet i. Og trafikken vil muligvis også være begrænset, og en stor hastighed på serveren ville sandsynligvis også være et mindre højt krav.

Så for at liste det op overskueligt, så bør du overveje dine krav og behov ift. følgende punkter:

 • Hvor meget trafik du regner med der kommer på dit webhotel
 • I hvilken grad du ønsker at kunne få support
 • Hvor mange domæner du regner med at skulle bruge
 • Mulighed for tilknyttede mails
 • Prisen ift. dit budget til et webhotel
 • Pladsen du har brug for
 • Om du har brug for at kunne rode i root access

Når du søger et webhotel, så vil ovenstående punkter være nemme at sammenligne i de forskellige løsninger og hos de forskellige udbydere. Dermed vil det være nemmere for dig at vælge, når du altså først har gjort dig nogle grundige tanker i forhold til dine behov.

Research grundigt og brug tid på sammenligning, så sikrer du bedst muligt det rigtige valg.

Her finder du det rigtigt webhotel til dine behov:

Billigt Webhotel
Bedste Webhotel
Professionelt Webhotel
Webhotel Danmark